Časté dotazy

Co znamená zkratka UPC?

UPC je zkratkou slov United Pan-European Communications N.V., což je nizozemská společnost, kterou vlastní vedoucí mezinárodní kabelová společnost se sídlem v USA, Liberty Global.

Jaká je historie UPC v České republice?

V roce 1991 vznikla společnost s názvem Cable Plus, a.s. (Kabel Plus), kterou v roce 1999 kupuje United Pan-Europe Communications N. V. (UPC). V roce 2001 se společnost přejmenovala na UPC Česká republika, a.s. V současnosti je vlastníkem UPC Česká republika, s.r.o. z 99,5 % společnost UPC Czech Holding B.V. a 0,5 % vlastní UPC Central Europe Holding B.V., které spadají do portfolia nadnárodní skupiny Liberty Global plc.

Jaké služby UPC poskytuje?

• Internet – UPC poskytuje připojení k širokopásmovému vysokorychlostnímu internetu jak pro domácnosti, tak pro firmy. UPC vysokorychlostní internet je nejvýhodnější co do poměru kvalita / rychlost / cena a není omezován žádnými datovými limity. Jeho rychlost dosahuje až 240Mbit/s. Spolehlivost našeho internetového připojení potvrzuje již osminásobný titul nejlépe hodnoceného internetu od agentury Digimark.

• Kabelová televize – UPC nabízí možnost sledovat více než 100 TV programů v digitální kvalitě a 30 programů v HD kvalitě.

• Telefonie – k televizi a vysokorychlostnímu internetu si zákazníci mohou pořídit i velmi výhodné volání prostřednictvím pevné linky do všech domácích nebo i mezinárodních sítí. Novinkou je mobilní aplikace UPC telefon, díky níž můžete levně volat do všech sítí v ČR nebo třeba i z dovolené v zahraničí, aniž byste museli platit drahý roaming. Stačí se připojit na Wi-Fi nebo 3G Internet a provolávat Vaše levné tarifní minuty.

Jaké služby UPC poskytuje pro podnikatele a firemní zákazníky

V roce 2011 vznikla divize UPC Business, nabízející komplexní portfolio telekomunikačních služeb. Vedle základních služeb jako jsou přístup k internetu, hlasové služby, umístění a připojení technologií nabízí UPC Business velkoobchodní i služby s přidanou hodnotou, jako je přímé propojení více pracovišť, virtuální pobočkové ústředny, národní i mezinárodní VPN a záložní poštovní servery. Firemním zákazníkům dodává UPC Business i specializovaná řešení šitá na míru individuálním požadavkům.