Další porce dokumentů: KinoSvět

V Praze dne 27. února 2013

Dokumentární programy z oblasti přírody, historie, vědy či vesmíru přinese nová televize KinoSvět. Každý den v 15 hodin otevře vysílání premiérový blok, který bude následně několikrát reprízován. Vysílání kanálu KinoSvět je celodenní. UPC Česká republika zařadí program od čtvrtka 28. února 2013, a to do nabídky Komfort a rovněž do balíčku Česká klasika, který je k dispozici klientům se službou Klasik.

Vysílání zahájí prvním dílem seriál České šlechtické rody, dokument o Jiřím Kajínkovi, pořady o prezidentech Československa a České republiky, Grygarův seriál Okna vesmíru dokořán nebo dokument o ostrovním státě v Indickém moři – Maledivách. Provozovatelem programu KinoSvět je Československá filmová společnost (CS film, CS mini, Horor Film).

UPC Česká republika, s.r.o. je největším českým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc.

Juraj Gerbery
Public Policy Manager