Veselí nad Moravou se připojuje k nejrychlejšímu internetu a digitální kabelové televizi

/Veselí nad Moravou, 1. prosince 2014/ Letošní vánoční televizní program už budou mít obyvatelé Veselí nad Moravou možnost sledovat v digitální kvalitě. K dispozici budou mít až 150 televizních kanálů. Současně se mohou připojit k síti vysokorychlostního internetu o rychlosti až 240 Mbit/s, kterou vybudovala společnost UPC Česká republika. Od 1. prosince se tak k digitální televizi a optickému internetu může začít připojovat přes 4200 veselských domácností.

Optická síť přichází s novými službami
Novou optickou síť v délce 8 kilometrů vybudoval během 8 měsíců největší český poskytovatel kabelové televize a vysokorychlostního internetu UPC Česká republika, s.r.o. Doposud mělo přibližně 800 zákazníků UPC ve Veselí nad Moravou možnost využívat pouze služby analogové televize. Od 1. prosince ale budou moct využívat všechny služby UPC - digitální kabelovou televizi, vysokorychlostní internet přes optické kabely nebo pevnou telefonní linku.

„Přechod na digitální kabelovou televizi vnímám jako výrazné zvýšení kvality a uživatelského komfortu. Stabilní a rychlé připojení k internetu pomocí optické sítě na druhou stranu považuji za jednu ze základních potřeb občanů a posílení konkurenceschopnosti místních podnikatelů,“ vypočítává výhody kabelového připojení Petr Kolář, místostarosta Veselí nad Moravou a dodává: „Jsem rád, že tato služba je nyní v našem městě poskytovaná hned několika provozovateli a občané i podnikatelé tak mají na výběr z celé škály služeb.“

Nejrychlejší internet, mobilní TV a nejširší nabídka HD kanálů
Díky novince od UPC, službě Horizon Go mohou diváci sledovat až 63 televizních kanálů v mobilu, tabletu, notebooku nebo PC. Na svůj oblíbený TV pořad se může dívat celá rodina až na 3 různých mobilních zařízeních a v televizi současně. Dalšími zajímavými službami je možnost připojení k internetu o rychlosti až 240 Mbit/s, sledování až 150 televizních kanálů v digitální kvalitě s 36 kanály v HD rozlišení nebo například služby UPC telefon a přístup do videotéky HBO GO s 1500 hodinami filmů.

„Obyvatelům Veselí nad Moravou nabízíme možnost získat ještě rychlejší internet na rok zdarma. Pokud si do konce roku objednají například balíček 50 TV programů a 40 Mb internet, zrychlíme jim automaticky internet na 120 Mbit/s po celých 12 měsíců,“ upozorňuje na speciální nabídku Jan Kohout, ředitel segmentového marketingu UPC.

Připojení pro 4200 veselských domácností
Z přibližně 11 500 obyvatel Veselí nad Moravou bude mít možnost připojit se k optické síti UPC přes čtyři tisíce domácností, což odpovídá přibližně 90 procentům všech obyvatel města. Detailní informace ke službám UPC dostupným ve Veselí nad Moravou od 1. prosince 2014 naleznete na speciální webové stránce www.upc.cz/modernizace.

David Frodl
Media relations manager