Průměrná rychlost u zákazníků UPC překročila 100 Mb/s

/Praha, 10. května/ Průměrná naměřená rychlost downloadu u zákazníků UPC v dubnu poprvé v historii překročila 100 Mb/s. Rychlost u stahování vzrostla o 10,5 procenta na 109,84 Mb/s. Rychlost odesílání dat se oproti březnu téměř nezměnila, když rostla o necelé procento na 16,53 Mb/s. Vyplývá to z nezávislého měření na webu Speedtest.net.

Od začátku roku vzrostla průměrná rychlost downloadu o 15,5 a uploadu o 10,5 procenta. Dubnové měření proběhlo na reprezentativním vzorku 19 539 zákazníků na webovém měřáku upccz.speedtest.net. Objem přenesených dat v síti UPC činil za duben 34 395 TB, což znamená meziroční zvýšení provozu o čtvrtinu.

Měření rychlosti na Speedtest.net

Měření rychlosti internetového připojení od UPC probíhá na nezávislých webových stránkách Speedtest.net vyvinutých a certifikovaných společností Ookla, která je světovým lídrem v testování rychlosti a spolehlivosti internetu. Měření na webu Speedtest.net denně využívají přes 3 miliony uživatelů, kteří za měsíc provedou přes 50 milionů měření.

UPC Internet využívá 456 000 zákazníků

UPC začala od loňského podzimu nabízet nové internetové tarify o rychlosti 100, 200 a 300 Mb/s. V lednu a únoru pak převedla na rychlejší tarify i své stávající zákazníky. Od loňského léta mohou zákazníci UPC se službou internet v ceně služby využívat sdílenou Wi-Fi síť UPC Wi-Free s více než 220 000 hotspoty. Na konci prvního kvartálu obsluhovala UPC 456 000 internetových zákazníků, což je meziročně o 10 000 více.

David Frodl
Media relations manager