Průměrná rychlost u zákazníků UPC překročila 120 Mb/s

/Praha, 8. června/ Průměrná naměřená rychlost stahování u zákazníků UPC v květnu poprvé překročila 120 Mb/s. Současných 126,5 Mb/s tak představuje nárůst o 15 %. Rychlost odesílání dat se oproti dubnu zvýšila o 5 % na 17,4 Mb/s. Vyplývá to z nezávislého měření na webu Speedtest.net.

Od začátku roku vzrostla průměrná rychlost downloadu o 33 % a uploadu o 17 %. Květnový průzkum proběhl na reprezentativním vzorku 17 200 měření na webovém měřiči upccz.speedtest.net. Objem přenesených dat v síti UPC činil za květen 35 640 TB, což znamená meziroční zvýšení provozu o více než čtvrtinu.

Měření rychlosti na Speedtest.net

Měření rychlosti internetového připojení od UPC probíhá na nezávislých webových stránkách Speedtest.net vyvinutých a certifikovaných společností Ookla, která je světovým lídrem v testování rychlosti a spolehlivosti internetu. Měření na webu Speedtest.net denně využívají přes 3 miliony uživatelů, kteří za měsíc provedou přes 50 milionů měření.

UPC Internet využívá 456 000 zákazníků

UPC začala od loňského podzimu nabízet nové internetové tarify o rychlosti 100, 200 a 300 Mb/s. V lednu a únoru pak převedla na rychlejší tarify i své stávající zákazníky. Od loňského léta mohou zákazníci UPC se službou internet v ceně služby využívat sdílenou Wi-Fi síť UPC Wi-Free s více než 220 000 hotspoty. Na konci prvního kvartálu obsluhovala UPC 456 000 internetových zákazníků, což je meziročně o 10 000 více.

GRAF