UPC Česká republika s 15% nárůstem

objemu přenesených dat v roce 2018

Praha 14. 1. 2019 – Společnost UPC Česká republika, největší tuzemský kabelový operátor UPC, v roce 2018 zaznamenal nárůst objemu dat přenesených ve své vysokorychlostní optické síti o 15 %, ze 620 000 na 714 000 terabytů (TB). Vedle celkového objemu přenesených dat rostl i průměrný objem dat přenesených průměrným uživatelem - domácností nebo firmou. Ten vzrostl meziročně ze 1,3 TB na 1,4 TB. Měsíčně tak průměrný zákazník společnosti UPC a divize UPC Business přenesl 119 GB dat.

Do nárůstu objemu přenesených dat se promítlo i rozšíření optické sítě UPC o 60 km na celkových 6 310 km. Délka monitorovaných optických vláken v sítích UPC a UPC Business dnes činí 1 146 000 km.

Zatímco společnost UPC Česká republika se soustředila na připojování domácností, divize UPC Business připojovala malé, střední i velké firemní zákazníky. V roce 2018 divize UPC Business nově připojilo optickými kabely i 20 business center s celkovou rozlohou 442 838 m². Počet business center připojených optikou UPC Business se tak zvýšil na 84. Mezi business centra připojená v roce 2018 patří například administrativní komplex Florentinum, Palmovka park III a IV, AFI Vokovice, Dynamica, Visionary, Aspira Business Centre a Anděl Park.

„Poptávka po Chytré optice UPC Business trvale roste. Díky tomu jsme v segmentu středních a velkých firem meziročně rostli

o 36 %. Kromě business center jsme na individuální poptávku zákazníků připojili dalších 450 lokalit," shrnul ředitel divize UPC Business Marián Holý.

jaroslav.kolar@upc.cz